تبیان، دستیار زندگی
وزن کشی اصطلاحی است که بیشتر ما را به یاد مسابقات ورزشی از جمله کشتی می اندازد، ورزشکاران یک به یک روی وزنه می روند و حریفان با دقت گِرم به گِرم رقیب شان را آنالیز می کنند، اما این روزها که به میمنت ایام اعیاد بزرگ قربان و غدیر شاهد آغاز زندگی زوج های مخت
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جهازکشون ، باهزینه ی کمتر

وزن‌کشی اصطلاحی است که بیشتر ما را به یاد مسابقات ورزشی از جمله کشتی می‌اندازد، ورزشکاران یک به یک روی وزنه می‌روند و حریفان با دقت گِرم به گِرم رقیب‌شان را آنالیز می‌کنند، اما این روزها که به میمنت ایام اعیاد بزرگ قربان و غدیر شاهد آغاز زندگی زوج‌های مختلف در سراسر کشور هستیم، نوع دیگری از وزن‌کشی را هم می‌توان در جامعه دید، جهازکشی و جهازبرون که با آنالیز جزء‌به‌جزء وسایل خانه تازه عروس در «مسابقه تفاخر» همراه است.

بخش کلوب ازدواج تبیان

جهاز

فکر می‌کنید یک جهیزیه برای خانواده عروس چقدر آب می‌خورد؟ برای پاسخ این پرسش متاسفانه سقفی وجود ندارد.

همین چند روز پیش بود که در فضای مجازی تصاویری از جهیزیه میلیاردی عروس خانمی منتشر شد و در گروه‌ها و کانال‌ها و سایت‌های مختلف دست به دست می‌چرخید و از سوی دیگر در همان فضای مجازی هم می‌شنویم و می‌خوانیم که حدود 50 هزار دختر در صف دریافت کمک هزینه جهیزیه هستند تا زندگی شان را با حداقل‌ها آغاز کنند.

کاسبان جهیزیه

جهیزیه هم مثل هر پدیده اقتصادی دیگر کاسبانی دارد که نان‌شان در توسعه و ریخت و پاش‌های آن است، مثلا در همین اینترنت برخی سایت‌ها به عنوان مشاور و طراح خرید و چیدمان وسایل خانه نوعروس‌ها پیشنهادهای عجیب و غریبی به شما می‌دهند، با یکی از آنها تماس گرفتیم، خانمی به نام رحمتی پاسخ می‌دهد و می‌گوید: فهرست جهیزیه ما حدود 420 قلم جنس مختلف را در بر می‌گیرد و صفر تا صد کار را خودمان انجام می‌دهیم که هزینه تهیه وسایل بسته به نظر مشتری از 80 میلیون تومان آغاز و تا 200میلیون تومان افزایش می‌یابد. رحمتی تاکید می‌کند کار طراحی و چیدمان خانه را هم خودشان انجام می‌دهند.

جالب است بدانید شما حق مشاوره و اجرا هم باید بپردازید که به گفته رحمتی 10 درصد مبلغ جهیزیه‌تان را شامل می‌شود، یعنی اگر رقم تهیه جهیزیه تان 100 میلیون تومان باشد باید 10 میلیون هم به عنوان مشاوره و کار اجرایی به شرکت پرداخت کنید.

نقش تعیین‌کننده مادران

این یک نمونه از کاسبان جهیزیه بود. دکتر مینو اصلانی، استاد دانشگاه و رئیس بسیج جامعه زنان کشور می‌گوید: جهیزیه از گذشته در میان ایرانیان از هر طبقه و قشری وجود داشته است، اما امروزه ما شاهد هستیم این رسم نیکو که در واقع نقش نمادین و کمک‌کننده برای آغاز یک زندگی را داشته است خود تبدیل به مانع ازدواج و به خانه بخت رفتن دخترها شده است.

او ادامه می‌دهد: متاسفانه در کنار ترویج جهیزیه‌های آنچنانی از سوی سودجویان و منفعت‌طلبان، برخی مواقع این خود مادران هستند که تهیه جهیزیه سنگین را به خانواده تحمیل می‌کنند که ناشی از نوعی بدفهمی و درک غلط از سنت‌هاست.

اصلانی می‌افزاید: جهیزیه سنگین جدای از بار مالی و فشار اقتصادی که به خانواده‌ها تحمیل می‌کند از نظر روان‌شناسی هم پسندیده نیست. فرزندان بدون آن که تلاشی بکنند یک زندگی کامل در اختیارشان قرار می‌گیرد. کسی که برای تکمیل زندگی خود هیچ تلاشی نکرده برای حفظ آن نیز تلاشی نمی‌کند و از طرفی عروسی که به هر دلیلی نتواند تمام کالاهای ضروری و غیرضروری را تهیه کند، دچار افسردگی و سرشکستگی می‌شود.

2 اصل مهم خرید جهیزیه

1ـ در خرید جهیزیه به دهان مردم نگاه نکنید به جیب خود بنگرید.

2ـ اگر ما هم یادآوری نکنیم شما حتما حمایت از تولید ملی را فراموش نخواهید کرد، نمی‌گوییم همه وسایل اما تا آنجا که می‌شود باید اصل را بر ایرانی خریدن گذاشت.

مثلث مهریه، جهیزیه و هزینه‌های عروسی

در میان اشکال مختلف هندسی شاید هیچ گزینه‌ای به اندازه «مثلث» با زندگی امروزی ما سر و کار نداشته باشد، کم نیستند مثلث‌هایی که ما از زمین فوتبال و میادین ورزشی گرفته تا روابط و آداب و رسوم انسانی به آنها اشاره می‌کنیم، حالا در رابطه با ازدواج آسان هم یک مثلث دردسرساز وجود دارد، مهریه،‌ جهیزیه و هزینه‌های برگزاری مراسم عروسی سه ضلع این مثلث را تشکیل می‌دهند که ارتباطی مستقیم با یکدیگر دارند، انگار وقتی خانواده عروس مهریه را دست بالا می‌گیرند از آن طرف خانواده داماد هم جهاز سنگین‌تری می‌خواهند وقتی جهاز سنگین می‌شود و مهریه هم عجیب و غریب، سر و کله برگزاری آنچنانی مراسم عروسی هم پیدا می‌شود. پس اگر از همان ابتدا بنا را بر آسان‌گیری و پرهیز از رسم و رسوم‌های زائد بگذاریم، این مثلث دردساز را مهار کرده‌ایم.

10 نکته برای کاهش هزینه‌های جهیزیه

1ـ لوازم تزئینی و غیر‌ضروری مثل بوفه و اشیای داخل آن را بی‌خیال شوید.

2ـ اگر به خرید میز ناهارخوری اصرار دارید به کوچک‌ترین سایز آن اکتفا کنید.

3ـ از خرید لوازم برقی کم کاربرد مثل ساندویج‌ساز، مخلوط‌کن، گوشت‌کوب برقی و... اجتناب کنید. جاروشارژی یا بخارشو و مشابه آن خوب است، اما نداشتن‌شان هم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

4ـ یک تیر و چند نشان: غذاسازی که تهیه می‌کنید هم دارای رنده برقی، آسیاب، آبمیوه‌گیری و مخلوط‌کن پس لزومی ندارد تک‌تک این وسایل را جداگانه خریداری کنید.

5ـ چه کسی گفته است پذیرایی حتما باید در ظروف کریستالی باشد؟

6ـ می‌توان وسایل چوبی و مبلمان را به جای فروشگاه‌ها از خود کارگاه‌های تولیدی تهیه کرد. ارزان‌تر و سریع‌تر!

7ـ تهیه چند نوع سرویس پخت و پز اعم از تفلون، چدنی، سرامیکی و آرکوپال واقعا ضرورتی ندارد. می‌توان از یک سرویس هم برای دم‌دستی و هم برای مهمان استفاده کرد.

8ـ تلویزیون 60 اینچی برای خانه 60 متری؟ از خرید سیستم‌های صوتی و تلویزیون‌های آنچنانی بپرهیزید.

9ـ این که یخچال و فریزر خوب گرفته‌اید، دست‌تان درد نکند، پر کردن کامل آن را به عهده خود جوان‌ها بگذارید.

10ـ فرش دستباف خوب است، گاهی ارزش افزوده هم دارد، اما فرش ماشینی هم این روزها طراحی‌های فوق‌العاده زیبایی دارد.


منبع: چهاردیواری
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.